Pagina 1 van 1

Op het kanaal of putvissen\vijver ?

BerichtGeplaatst: 04 Jun 2018, 20:10
door TwenteCarp
GOEIENAVOND LEDEN!

Een Leuk topicje!

Waar vissen jullie het LIEFST?!

In het Kanaal of toch liever in een Put

en waarom precies?


M.V.G. TWENTECARP!

-)morning

Re: Op het kanaal of putvissen\vijver ?

BerichtGeplaatst: 07 Jun 2018, 13:18
door MarkBeernink
liefst kanalen, putten zijn vaak te druk en kanalen kan je nog lekker je eigen ding doen :-)

Re: Op het kanaal of putvissen\vijver ?

BerichtGeplaatst: 09 Jun 2018, 11:31
door TwenteCarp
jep dat klopt idd mark M.v.g. Twentecarp

Re: Op het kanaal of putvissen\vijver ?

BerichtGeplaatst: 09 Jun 2018, 14:55
door Louis
Elk watertype heeft zijn charmes. Stadsvijvers zijn vaak voorzien van een goed karperbestand en daarom zeer geschikt voor het wintervissen mede omdat het dan vaak een stuk rustiger is qua vissers dan in de andere jaargetijden. Zelf vis ik op dit soort wateren overigens zeer sporadisch.
Bij kleinere wateren weet je in ieder geval dat er altijd vis in de buurt zit wat nog niet wil zeggen dat ze altijd gemakkelijk te vangen zijn.
Ik heb een aantal jaren redelijk veel en met plezier op het Twentekanaal gevist. Het mooie vind ik eraan dat je nooit weet wat je vangt. Verrassingen zijn altijd mogelijk omdat het kanaal in verbinding staat met de rest van de bevaarbare wateren. Er kan dus zo maar een IJsselkarper aan je hengel hangen of zelfs een Donaukarper!
Iedere run bezorgt me weer kippenvel en daar doe ik het voor.
De laatste jaren vis ik bijna uitsluitend op een grote zandafgraving met een relatief klein maar fijn bestand. Het is vaak afzien een uren maken maar de schoonheid van het water en de karpers maakt dit meer dan goed voor mij.
Vissen is voor mij meer dan alleen maar vangen. Ik moet er plezier en lol aan beleven. Niets moet en alles mag. Genieten staat voorop en dat is niet in ponden of kilo te meten.