puur natuur, geen flavours, experiment
Geplaatst: 21 Apr 2015, 08:26
Bollen zelf maken en rigs zelf knopen is voor mij een belangrijk onderdeel van karpervissen. Ook experimenteren hiermee. Dit jaar ga ik eens geen flavours gebruiken maar creeer dit zelf evenals de dips. Tot nu toe heb ik 1 dagsessie en 1 avondsessie gedaan waarbij ik tijdens die avondsessie 1 schubje van 16 pond heb gepakt en vele brasems (ga mn hair dus wat verlengen).
Momenteel vis ik met mn eigen gemaakte zoete banaan bollen en knoflookbollen.
Banaan: droge mix met 2 kg polenta, 1 kg maismeel, 1kg tarwebloem, 0,5 kg griesmeel, 4 pakjes dr oetker banaan pudding.
2 dl water opzetten, 2 kg suiker toevoegen zodra het kookt. 2 trossen banaan toevoegen en even laten sudderen. Dan pureren en een uurtje op half vuur inkoken, wel af en toe roeren anders koekt t aan. Af laten koelen. Door een zeef halen, de opgevangen pulp roer ik door 30 geklutste eieren, de opgevangen bananensiroop is de dip.
Eiermengsel en droge mix mengen tot deeg, bollen draaien en koken.
Knoflook zelfde droge mix behalve de dr oetker, 100 gr knoflookpoeder. Eieren 30 stuks klutsen en 10 dl knoflookolie toevoegen (1 dl zonnebloemolie met 5 uitgeperste tenen knoflook, uurtje eerder gemaakt zodat knof lekker intrekt). Zelfde, deeg maken bollen draaien en koken. Dip maak ik dag voor t vissen, zelfde knoflookolie.
Ik hou jullie op de hoogte van mn experiment, lijkt me leuk voor de eigen bollen draaiers.
Meer smaken volgen uiteraard.
Momenteel vis ik met mn eigen gemaakte zoete banaan bollen en knoflookbollen.
Banaan: droge mix met 2 kg polenta, 1 kg maismeel, 1kg tarwebloem, 0,5 kg griesmeel, 4 pakjes dr oetker banaan pudding.
2 dl water opzetten, 2 kg suiker toevoegen zodra het kookt. 2 trossen banaan toevoegen en even laten sudderen. Dan pureren en een uurtje op half vuur inkoken, wel af en toe roeren anders koekt t aan. Af laten koelen. Door een zeef halen, de opgevangen pulp roer ik door 30 geklutste eieren, de opgevangen bananensiroop is de dip.
Eiermengsel en droge mix mengen tot deeg, bollen draaien en koken.
Knoflook zelfde droge mix behalve de dr oetker, 100 gr knoflookpoeder. Eieren 30 stuks klutsen en 10 dl knoflookolie toevoegen (1 dl zonnebloemolie met 5 uitgeperste tenen knoflook, uurtje eerder gemaakt zodat knof lekker intrekt). Zelfde, deeg maken bollen draaien en koken. Dip maak ik dag voor t vissen, zelfde knoflookolie.
Ik hou jullie op de hoogte van mn experiment, lijkt me leuk voor de eigen bollen draaiers.
Meer smaken volgen uiteraard.