Het is een experiment voor verschillende wateren. Ik vis idd sinds kort, en voor het eerst ooit, in een rivier. Dus hier ben ik nogal onervaren. Verder vis ik het meest op het kanaal en regelmatig op zwaar beviste vijvers in Zutphen. Hier kan ik dan ook de vangbaarheid goed testen tegenover de boilies van de toch regelmatig klagende vissers die ze kant en klaar kopen of synthetische flavours gebruiken.
Maar wat vooral mn doel is om er achter te komen of ik op deze verschillende wateren goed kan vangen met deze puur natuur bollen die ik probeer zo goedkoop mogelijk te maken. Welke werken langdurig welke korte tijd. Proberen hier de reden van te achterhalen, bijv uit te vinden hoe belangrijk eiwit toevoegen is, zoetigheid, vissmaak, kruidenwerking. Ect...
Met als uiteindelijk doel mn eigen favoriete bollen te ontdekken per water per stek en per jaargetijde. En dit allemaal zo natuurlijk en goedkoop mogelijk.
De vismeel die ik inmiddels heb gebruikt om nieuwe bollen te maken, heb ik zelf gemaakt. Met blikjes sardines, makreel en 1 ansjovis(ivm hoge zoutgehalte maar 1) en beschuit in de verhouding 75% vis 25% beschuit.
De opgevangen zonnebloemolie verwerk ik ook deels in het deeg.