Wat maakt dat een ingredient instant werkt?
En kan je dat zien zonder ermee gevist te hebben. Dus kan je dat bepalen als je een nieuw ingredient tegenkomt?
Een nieuw ingrediënt zal je toch eerst moeten uitproberen om te weten of het instant goed werkt.
Het rapport van Howard A. Loeb is vrij bekend onder karpervissers maar al decennia oud
Wat is slecht aas? En als je weet wat slecht aas is zou het dom zijn om ermee te gaan vissen.
Hoe sneller iets werkt hoe sneller het vaak ook weer uitgewerkt is
Volgens jou is biergist niet instant maar wat is instant
In feite alles wat eetbaar is en soms zelfs dingen die niet eetbaar zijn.
glompie schreef:Wat is slecht aas? En als je weet wat slecht aas is zou het dom zijn om ermee te gaan vissen.
Slecht aas is aas wat ze laten liggen als je er veel van voert op voedselrijk water. Slecht aas is niet moeilijk om te maken. Je kunt bijv. vanalles overdoseren als je wilt. Vette ingredienten zoals pinda en soja bederven snel dus ook dat kan fout gaan. Leveranciers kunnen er ook een potje van maken door ingredienten in landen in te kopen waar je beter geen voedsel vandaan haalt.
Het eerste is dus moeilijk te bepalen. Je moet er al zeker van zijn dat de vis op de stek is geweest en heeft gevreten. Op voedselrijk water zijn ze niet afhankelijk van ons aas en is het trekken van conclusies lastig. Misschien vinden ze het aas best lekker maar hebben ze gewoon geen trek in boilies. Vooral op druk bevist water komt er ook nog eens negatieve conditionering bij kijken. Heel veel variabelen dus.
Vis toevallig op zo'n water momenteel. 10 dagen en nachten vissen voor een vis is niet ongewoon daar. 130 nachtvispassen en gemiddeld 5-7 vissers oer weekend aanwezig. De meesten haken dus vrij vlug af omdat het een moeilijk water is.Hoe sneller iets werkt hoe sneller het vaak ook weer uitgewerkt is
Geloof ik niet in. Een uitgebalanceerde knikker met voldoende voedingstoffen kan lange tijd werken en kan ook heel instant zijn.
Tenzij je bedoeld zonder voeren of met weinig voeren en dan meteen gaan zitten vangen. Ja dan vergroot je natuurlijk de dressuur. Ik ben voorstander van veel voeren. Gewoon omdat je dan minder met dressuur te maken hebt.
Ik zei ook vaak en niet altijd. Mits je veel en vaak voert en relatief weinig vist kun je een goed samengesteld aas idd lang uitmelken.Volgens jou is biergist niet instant maar wat is instant
Heb je biergist ooit geproefd? Dat is bitter en idd. er zitten vitamines en eiwitten in maar andere ingredienten kunnen prima als vervanger dienen. Hoe instant je aas is heeft uiteindelijk toch veel te maken met het uitlekken van geurstoffen. En een melkpoeder is daar toch beter in dan biergist.
Biergist gebruik je natuurlijk als kleine toevoeging en een beetje bitter vindt de karper niet terug en kun je eventueel maskeren met andere toevoegingen.
Melkpoeder kan bij hoge watertemperaturen ook bederven volgens mij. En omdat iets uitlekt wil nog niet zeggen dat het instant is of een goede attractor.
Ik probeer mijn gehalte aan vismeel ook zo laag mogelijk te maken omdat vis en ook vleesmeel niet instant zijn.
Heb 't wel nodig om goedkoop aan eiwitten te komen maar als geld geen rol speelde kocht ik liever melkeiwitten als vismeel. Gewoon omdat het instanter werkt.
Hier geloof Ik dus niet in. Als je toch veel gaat voeren is de intantfactor toch al minder van belang en zoals gezegd kunnen melkeiwitten bij hogere watertemparaturen bederven.
Probeer eens kippenvel btw.In feite alles wat eetbaar is en soms zelfs dingen die niet eetbaar zijn.
De mening van de meute is igg. dat vismeel niet instant werkt dus ik denk niet dat je hier gelijk in hebt.
De meute lult mekaar ook maar na. Ga liever van eigen ervaringen uit.
Mais heb ik al 25 jaar geleden achter me gelaten. Het enige voordeel van mais is dat het klein is. Boilies kun je ook klein maken. Mais verteert slecht en er zit nauwlijks voeding in voor die dieren. Dus wat gebeurt er? Ze gaan er een keer op springen, pakken 10 korreltjes en zwemmen weer door.
Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat mais kapot gevist is. Op maagdelijk water zijn er maar weinig andere aasjes die aan mais kunnen tippen hoor.
Met een goede knikker is het springen en aanfluiten. Dus een blikje mais is prima voor in de polder met een penhengeltje maar verder ook niet. Een goede knikker vist er mais altijd uit.
Wonderaas is er niet nee. Maar slechte, matige, goede en hele goede boilies zijn er wel degelijk. Ik klooi wel verder om de hele goede te kunnen maken. Ik kan ze trouwens zo kopen maar dat is geen lol en ik wil niet meer afhankelijk zijn van een boilieboer. Dus zelf proberen...
Het is wel moeilijk want ik ben al vanaf november bezig een goede mix te maken en het is nog steeds niet klaar. Je zou er een vijvertje in de tuin voor moeten hebben om te kunnen testen.
Terug naar Karperaas: Boilies, particles en overig karperaas
Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 4 gasten