puur natuur, geen flavours, experiment

Alles over boilies, mixen en particles

puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor alwin42 » 21 Apr 2015, 08:26

Bollen zelf maken en rigs zelf knopen is voor mij een belangrijk onderdeel van karpervissen. Ook experimenteren hiermee. Dit jaar ga ik eens geen flavours gebruiken maar creeer dit zelf evenals de dips. Tot nu toe heb ik 1 dagsessie en 1 avondsessie gedaan waarbij ik tijdens die avondsessie 1 schubje van 16 pond heb gepakt en vele brasems (ga mn hair dus wat verlengen).
Momenteel vis ik met mn eigen gemaakte zoete banaan bollen en knoflookbollen.
Banaan: droge mix met 2 kg polenta, 1 kg maismeel, 1kg tarwebloem, 0,5 kg griesmeel, 4 pakjes dr oetker banaan pudding.
2 dl water opzetten, 2 kg suiker toevoegen zodra het kookt. 2 trossen banaan toevoegen en even laten sudderen. Dan pureren en een uurtje op half vuur inkoken, wel af en toe roeren anders koekt t aan. Af laten koelen. Door een zeef halen, de opgevangen pulp roer ik door 30 geklutste eieren, de opgevangen bananensiroop is de dip.
Eiermengsel en droge mix mengen tot deeg, bollen draaien en koken.
Knoflook zelfde droge mix behalve de dr oetker, 100 gr knoflookpoeder. Eieren 30 stuks klutsen en 10 dl knoflookolie toevoegen (1 dl zonnebloemolie met 5 uitgeperste tenen knoflook, uurtje eerder gemaakt zodat knof lekker intrekt). Zelfde, deeg maken bollen draaien en koken. Dip maak ik dag voor t vissen, zelfde knoflookolie.

Ik hou jullie op de hoogte van mn experiment, lijkt me leuk voor de eigen bollen draaiers.
Meer smaken volgen uiteraard.
Random avatar
alwin42
 
Status: Offline
Berichten: 47
Geregistreerd: 19 Apr 2015, 13:50
Thanks: 0
Thanked: 2 keer in 2 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor BartT » 21 Apr 2015, 12:07

Voor het instant vissen kan het goed werken, voor de langere termijn zou ik toch wel wat meer eiwit in de boilie willen zien. Synthetische flavours zijn naar mijn mening overgewaardeerd. Merk wel dat een flavour mij vangt, wat betreft de karper denk ik dat er vele goedkopere alternatieven zijn.
Random avatar
BartT
 
Status: Offline
Berichten: 490
Geregistreerd: 22 Sep 2009, 20:17
Thanks: 7
Thanked: 16 keer in 12 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor Louis » 21 Apr 2015, 17:19

Gaan met die banaan!
Happiness is a run(away).
Ik ben zo geheim bezig dat ik zelf niet weet wat ik aan het doen ben :?
Gebruikers-avatar
Louis
 
Status: Offline
Berichten: 2358
Geregistreerd: 05 Jun 2010, 13:05
Woonplaats: achter het pittoreske riviertje
Thanks: 7
Thanked: 40 keer in 39 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor alwin42 » 21 Apr 2015, 18:15

Wat meer eieren dus, ok thx voor de tip
Random avatar
alwin42
 
Status: Offline
Berichten: 47
Geregistreerd: 19 Apr 2015, 13:50
Thanks: 0
Thanked: 2 keer in 2 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor BartT » 21 Apr 2015, 19:46

Eeuhm ik bedoel eigenlijk een meelsoort dat wat meer eiwit bevat. Soja, vismeel, vleesmeel, etc.
Maar hier ga je instant ook wel je vis mee vangen. Hoe harden de boilies eigenlijk uit?
Random avatar
BartT
 
Status: Offline
Berichten: 490
Geregistreerd: 22 Sep 2009, 20:17
Thanks: 7
Thanked: 16 keer in 12 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor alwin42 » 22 Apr 2015, 08:57

Ah ok een meelsoort, ga ik doen. Op het TK wil ik een aantal stekken bevissen binnen zon 5 km dus daarvoor ga ik je tip zeker toepassen.
Boilies zijn goed hard, dus die ga ik gebruiken voor instant. Vrijdag ga ik een dag en avond instant op de ijssel, loopafstand van mn huis. Sowieso wat zon vangen en wie weet een mooie vechter in de kribbe.
Random avatar
alwin42
 
Status: Offline
Berichten: 47
Geregistreerd: 19 Apr 2015, 13:50
Thanks: 0
Thanked: 2 keer in 2 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor CarpTracker » 23 Apr 2015, 00:00

Dat is pas kokkerellen. Die bananenbol zou je zo als borrelhapje op tafel zetten:)
Home page: www.carptracker.nl Carp Fishing, my way of life !
Gebruikers-avatar
CarpTracker
Moderator
Moderator
 
Status: Offline
Berichten: 6993
Afbeeldingen: 149
Geregistreerd: 18 Mrt 2009, 17:26
Woonplaats: Tukkerland
Thanks: 93
Thanked: 125 keer in 120 posts
Voornaam: Harry

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor Remko Oude Elferink » 23 Apr 2015, 07:58

Ben alleen wel benieuwd hoelang houdbaar zo'n bol is.
Zou eerder kijken naar een extract zoals:
http://nl.aliexpress.com/item/100-natur ... 06736.html
Gebruikers-avatar
Remko Oude Elferink
 
Status: Offline
Berichten: 911
Geregistreerd: 12 Jun 2012, 08:12
Woonplaats: Hengelo
Thanks: 3
Thanked: 19 keer in 18 posts
Voornaam: Remko

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor alwin42 » 24 Apr 2015, 10:01

Zijn idd niet lang houdbaar. Daarom vries ik zon 6 kilo in voor voersessies en maak ik verse voor het vissen. Met die voer/diepvries boilies doe ik vrij lang omdat ik meer particles voer dan boilies. Ik ga vandaag nieuwe diepvriesbollen maken. Banaan met vismeel en knof met vismeel, dus meer eiwitten. Ben gister gaan vissen in die kribbe aan de ijssel, supermooie kribbe, veel vis, 11 brasems gevangen en een klute mosselen :)
Ik ga dus wat 30 mm bollen maken voor hier, met zoveel mosselen, weinig stroming en veel overhangende struiken/bomen ga ik vast en zeker karper vangen hier.
Vandaag helaas niet vissen. Heb mn kale bolletje gister flink verbrand :cool:
Random avatar
alwin42
 
Status: Offline
Berichten: 47
Geregistreerd: 19 Apr 2015, 13:50
Thanks: 0
Thanked: 2 keer in 2 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor CarpTracker » 24 Apr 2015, 15:03

De specifiek zoet gemaakte bananenboilie zou ik niet 'verstieren' door er dan maar een gecombineerde
zoet/vismeelbol van te maken om het eiwitpercentage op te krikken. Ik liet 'm mooi fruitig zoet. Als je
het eiwitpercentage wat hoger zou willen hebben, wat bij instant vissen op een rivier helemaal niet
nodig is, dan zou ik er b.v. wat lactalbumine (duur) bij door klooien. De knoflookboilie eventueel met
vismeel verrijken dan kom je er op den duur meteen achter wat het beter doet. Vismeel of zoet...

Als je erg veel last van brasems en ander onderwater gespuis op de stek houd dan zou je de hair wat
langer kunnen maken en/of de particles tijdens het vissen weglaten. Succes met het karpervissen op de
IJssel. Toch wel een mooie uitdaging lijkt me..
Home page: www.carptracker.nl Carp Fishing, my way of life !
Gebruikers-avatar
CarpTracker
Moderator
Moderator
 
Status: Offline
Berichten: 6993
Afbeeldingen: 149
Geregistreerd: 18 Mrt 2009, 17:26
Woonplaats: Tukkerland
Thanks: 93
Thanked: 125 keer in 120 posts
Voornaam: Harry

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor alwin42 » 24 Apr 2015, 22:09

Ok thx voor de tip. En dat poeder waar je die shakes van maakt bij de sportschool, zit daar ook niet veel eiwit in? Die verkopen ze ook in bananen smaak dacht ik.
Random avatar
alwin42
 
Status: Offline
Berichten: 47
Geregistreerd: 19 Apr 2015, 13:50
Thanks: 0
Thanked: 2 keer in 2 posts

Re: puur natuur, geen flavours, experiment

Berichtdoor CarpTracker » 25 Apr 2015, 03:34

Je kunt ook het maismeel of polenta in je mix vervangen voor sojabloem. Gaat het eiwitperpercentage al
behoorlijk omhoog. Maisbloem en polenta hebben slechts een eiwitgehalte van rond de 10% en sojabloem
een dikke 35- 40% .
Home page: www.carptracker.nl Carp Fishing, my way of life !
Gebruikers-avatar
CarpTracker
Moderator
Moderator
 
Status: Offline
Berichten: 6993
Afbeeldingen: 149
Geregistreerd: 18 Mrt 2009, 17:26
Woonplaats: Tukkerland
Thanks: 93
Thanked: 125 keer in 120 posts
Voornaam: Harry

Volgende

Terug naar Karperaas: Boilies, particles en overig karperaas



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron